Tips och råd

publicerat i Allmänt;
Tips till alla föräldrar som har barn med kolik:

1. Starta alltid diskmaskinen halvfull. Det går snabbare att tömma och barnet slipper ligga så länge själv och skrika.

2. Dricker du kaffe så koka mycket när du väl har tid att sätta på kaffebryggaren, micrat kaffe är bättre än inget! Jag har testat, det går att dricka det i flera dagar i sträck...positivt är att kaffet hos andra smakar gudomligt!

3. Börja laga middagen vid 9 på morgonen! Oftast sover kolikbarnet på förmiddagen och när det är som värst på eftermiddagen/kvällen så behöver du inte ställa dig och laga mat! Laga mycket när du är igång, så kan du bara värma resten av veckan! 

4. Fyll skafferiet med snabbmat, så som choklad, chips, kex, perfekt att ta en näve då och då och hålla energinivåerna uppe om du inte hunnit äta!

5. Tvätten...hmm den kan du glömma, leta i garderoben, man klarar sig längre än vad man tror utan att tvätta

6. Sovrummet. Bädda rent är onödigt, du hinner ändå aldrig duscha, dessutom så sover du mer på soffan än i sängen! Har du en dörr in till sovrummet så skit i att bädda sängen, stäng dörren så är problemet löst!

7. Införskaffa dig bärsele och pilatesboll, ibland korta stunder så blir dom små skitungarna tysta om du sitter med barnet i famnen och studsa. Ibland har man även turen att dom somnar av utmattning i bärselen, då har du armarna fria för annat om orken mot förmodan skulle finnas!

8. Blommorna...dom kommer dö! Som tur är kanske du har tid att köpa nya när ditt barn är sisådär 6 månader eller nåt. Tänk positivt! Det är inne med att inte ha så mycket grejer i fönstret!

9. Har du ett barn sen innan så måste ju även det sysselsättas och bli sedd! Där 
kan man skatta sig lycklig om du har svärmor/föräldrar som kan ta över skrikisen en stund och du får tid med ditt andra barn. Annars får ni föräldrar gå i skift! En får ägna uppmärksamheten till det äldre barnet, den andra får bära på skrikisen. Glöm inte öronproppar, annars kommer säkerligen tinnitus som ett brev på posten om nån månad!

Sist men inte minst!

10. Det är viktigt att inte glömma bort sig själv! 
Kläder: sov i dina vardagsklädsel, då slipper du lägga tid på att byta om på morgonen! Deo och parfym ta bort den värsta lukten!
Hår: sätt en tofs och glöm kolla dig i spegeln, ruffsigt och ovårdat hår är det nya!
Smink: naturligt är vackert sägs det! Ingen ide att försöka ta bort de svarta ringarna under ögonen, du kommer ändå inte lyckas!

Så, nu vet ni hur ni ska överleva de första månaderna...det är det det handlar om, att överleva! Njuta får ni göra när skrikisen blivit större och inte har problem med den lilla magen längre!

Bifogar en bild på hur man ser ut efter 5 veckors skrik!