Mys i växjö...

Sitter i systers soffa och njuter av lugnet. Efter en stormig, men framförallt underbar dag sitter jag nu här och småpratar med sys. Tågresan igår gick bra, förutom att jag glömde hoppa av och fick ta ett tåg tillbaka igen, men det gäller att se det positivt, jag fick mycket resa för pengarna i alla fall.


Jag blev väckt kl 05.00 imorse av Filip som kom och gosade med mig. Han pussade och kramade mig...kan man vakna av något bättre än den kärleken barn ger?


Så kul mys att få tillbringa en hel dag med dom och några fler blir det. Men jag kan inte annat än erkänna att jag är helt färdig...4 små pojkar tar energi även om jag älskar dom! Jag är absolut inte van vid sån här full rulle, men nog får man tankarna på annat!


Såhär mysigt fick jag vakna:)


Underbart är kort...

Underbart är kort...nu sitter jag här i soffan och lyssnar på tysnaden. Solen lyser, men jag kan inte njuta. Idag är en dag i ätstörningens tecken. Äta tänker jag göra, men idag låter jag ångesten skölja över mig. Jag vet att den går över och att det blir bättre, men just nu bara är jag.


Hollywooddrömmen sprack nästan lika fort som den kom, men det är väl så det är antar jag. Allt tack vare rester från den förbannade sjukdommen. Cola light kan tyckas som en skitsak, men att jag köpte den är ett stort steg bakåt. Att jag inte ens reflekterade över den förens jag blev konfronterad skrämmer mig! Som vanligt anklagar jag mig själv och tycker att jag har misslyckats. Jag försöker tänka mottankar, men just nu känner jag mig värdelös.


Va tvungen att äta en attarax i morse för att klara frukosten och det känns hemskt. Ångestdämpande, visst men också sömnande. Somnade och vaknade inte fören vid 12, missade mötet på arbetsförmedlingen. Ångesten och det dåliga samvetet trycker verkligen på mig idag. Men jag kan inte göra gårdagen ogjord, kan bara se till att rätta till dagarna jag har framför mig. Kl 18 åker jag till sys, behöver min familj just nu...behöver träffa barnen och tänka på annat! Kommer tillbaka till GBG nästa torsdag...


Vänner...det ända som kan få mig att må bra igen är att hålla fast vid mina rutiner, dom bra rutinerna! Jag tänker äta mina sex mål och jag så ska grina ihjäl mig...ingenting blir bättre om jag följer de sjuka tankarna...

Nu ska jag packa lite...ta den styrkan ni alltid ger mig och ge mig av till småland. Om man bara tar hjälp från familj och vänner kan man klara allt. Ett bakslag, visst...men jag kommer att gå starkare ur det!

BIG NO NO


Hollywood!

Hollywood....mer än så kan jag inte säja! Hollywoodfilmer har alltid varit en dröm. En dröm som jag aldrig trodde skulle bli verklighet!

Jag vet inte vad som har hänt, det finns verkligen en mening med allt som händer och sker i livet. Om någon hade sagt till mig för en vecka sedan att jag idag skulle sitta i soffan med världens mysigaste människa...som på alla plan passar ihop med mig hade jag skrattat. För mig hade det varit ett skämt.


Sånt här händer på filmer, inte i det verkliga livet...och definitivt inte mitt liv!


Men jag antar att jag förtjäna allt det goda som kommer med det friska livet nu...jag tänker njuta, för jag är så värd det!


Älsklingar....jag är en filmstjärna och jag tänker stanna i min film länge nu. Det här kommer jag inte släppa.Fortsätt drömma, en vacker dag slår det in!!!

Glädjetårar!

Någonting brast inom mig idag. Inte på ett negativt sett, jag tror att en sten släppte från mitt hjärta...


Allt kom över mig och jag blev överväldigad med känslor...


För ett år sen va naturen inte vacker för mig. För ett år sedan va jag tvungen att springa i en backe om jag såg någon. För ett år sedan var bänkar inte något man satt på, nej på dom tränade man triceps på. För ett år sen tog jag inte en promenad för att njuta och må bra i själen, nej, jag promenerade för att bränna.


Idag gick jag en promenad i skogen, samma skog som förra året men med helt nya ögon. Idag har jag känt en livsglädje som inte går att beskriva. Idag tog jag mig tid att titta på vitsipporna och lyssna på fåglarna. Idag såg jag det fina, livet! Två timmar var jag ute. Jag satt i gräset, luktade på blommorna, tittade på vattnet och tog in kärlek.


Livet är underbart och tårarna som kommit idag är inga sorgsna tårar. Det är ren och skär glädje!


Jag längtar efter min familj och det känns bra i hjärtat. Jag älskar er!

Här kommer lite bilder!Det här är på riktigt, känner ni kärleken och livet i fotona?


En sund själ i en sund kropp!

En sund själ i en sund kropp, det är jag det! Jag blev förvånad i lördags när jag märkte att diskussioner om vikt och sådant fortfarande påverkar mig negativt. Att jag lyssnar mer på okunniga människor än vad jag lyssnar på läkare! Det gör mig irriterad. Hela söndagen var fruktansvärt jobbig, för hans ord att jag ska väga 56 kilo ekade i hjärnan på mig. Det var riktigt svårt att äta och hålla tiderna. Men idag skrattar jag åt honom för att han är så okunnig! Vad vet han om vad en kvinna i 25-års åldern ska väga?


Igår var jag på sjukhuset, viktuppgång igen...men vet ni, jag har aldrig mått så här bra! Jag är stolt över mina kvinnliga kurvor och jag trivs med mina bröst! De har blivit större och det är något jag är glad över.


Mitt BMI är normalt och jag är en frisk kvinna! Från och med nu ska jag bara lyssna på mina läkare. Dom vet vad dom pratar om och tack vare deras profession har jag kommit så här långt! Jag tittar mig i spegeln idag och är stolt över mig själv. Jag är en unik person med en stark personlighet och jag kommer att gå så fruktansvärt långt!

Jag älskar min familj och mina vänner av hela mitt hjärta och tänker aldrig någonsin sumpa den fina relationen som vi har byggt upp.


I sjukdomen är jag ensam, i friskheten finns det bara kärlek! Värme, kärlek och gemenskap, det väljer jag!

Så mina vänner....67 kilo stolt Michaela möter världen med ett leende!Mela har blivit Michaela igen..Aldrig mer dagvård, aldrig mer slutenvård och aldrig mer ett liv tillsammans med Bulimia Nervosa. Jag är så lycklig över den vård jag har fått...med min starka envishet och med vården i ryggen har jag lyckats klättra upp ur min grotta, mitt fängelse! Jag har klättrat upp och jag tänker stanna här.


Jag vet att livets väg kan vara backig och svår, men jag tänker aldrig någonsin vända tillbaka till mitt fängelse. Jag tänker fortsätta framåt, för jag vet att så småningom blir vägen lite planare och lättare! Det är då jag samlar kraft och energi för att orka ta mig upp för nästa backe!


Idag ska jag på 25 års fest...känns som jag har en hel del att fira idag... JAG ÄR FRI!

Känslan är fruktansvärt svår att beskriva... men jag är lycklig! Det här har varit den bästa resan någonsin och ni som har varit med är jag evigt tacksamma! Familjen....finns inte ord. Bästaste, ja...det säger väl allt! Alla mina änglar som funnits bakom mig i svårigheternas tid...jag vet inte vad jag ska säja för att ni ska förstå min tacksamhet! Men friskheten är väl ett stort bevis i sig...


Mela har hittat hem, Mela har blivit Michaela igen och jag älskar det!

JAG ÄR UNIK!

Andra människor kan kalla oss underliga, dumma, speciella, konstiga....jag kallar oss UNIKA!

Vi har nog alla haft känslan av att vi inte passar in. Vi har gjort allt för att anpassa oss, men hur vi än gör blir det bara fel och det lägger vi på oss. Varför blir det då så fel?, när allt vi vill är att göra rätt, få andra människor att må bra? Svaret är så enkelt att det är näst intill omöjligt att se det!
Det blir fel för att vi inte är oss själva. Vi kan inte anpassa oss så att andra ska tycka om oss. Tycker dom inte om oss som vi är kommer dom definitivt inte tycka om oss om vi försöker vara nåt vi inte är.

Rörigt blev det, men det jag försöker säja är helt enkelt att vi inte kan begära av andra människor att dom ska tycka om oss, om vi inte tycker om oss själva. Vi kan inte begära att andra människor ska stötta oss om vi hela tiden trycker ner oss själva i skorna.

Du är bra precis så som du är och ingen kan göra det bättre! Det ända du någonsin kommer att vara bäst på, är att vara dig själv!

Ibland, eller väldigt ofta komplicerar vi till det så, hjärnan tänker så mycket mer än vad som är nödvändigt. Jag är unik PUNKT. Jag är bäst PUNKT. Det spelar ingen roll vilka argument någon kommer med så har jag rätt i det här.

Så är det, så ta nu och programmera in detta i era komplicerade hjärnor och pränta in det där för alltid, för så jävla enkelt är det!
Nu ska jag sova och vare sig du väljer att ta åt dig eller inte så tycker jag om dig! Jag bryr mig om dig, du är min vän!


Så, god natt på er...hmm människor är verkligen ett släkte för sig, hihi....


Bästa påsken ever....hihi

Efter en lång helg i småland sitter jag nu framför datorn och försöker återgå till vardagen. Hade lite feber igår som idag har försvunnit, men halsontet är tyvärr kvar!


Påsken har verkligen varit den bästa! Har fått tid till familjen, kramats och umgåtts, underbart! Har även socialiserat mig med gamla vänner. Träffade Madde i helgen och det var verkligen längesedan.

Hade även en trevlig dejt med Anna igår, vet ärligt inte hur längesen det va vi sågs. Mycket hade hänt i deras hus i alla fall...alla rum va typ renoverade sen mitt sista besök där, så det måste varit ett tag sen.


Det känns skönt att kunna vara lite social igen och framförallt så är det underbart att jag orkar! Jag har kommit tillbaka till livet och jag älskar det!


Även om helgen har varit fantastiskt underbar njuter jag av att vara hemma igen. Har varit på Dagvården idag, bara 2 gånger kvar, sen är jag "fri". Känns skönt att slippa DV faktiskt, vill stå på egna ben nu och komma igång med jobb och så! Jag är redo för det nu...


När jag titta tillbaka på mitt liv ler jag av lycka. Trodde aldrig att det va möjligt att komma så här långt, jag trodde på allvar att jag inte kunde bli frisk. Men nu vet jag bättre, ALLA kan bli friska! Livet känns.....hmmm LEVANDE, jag känns levande!
Puss och kram på er sötnosar!

30-års fest!

Det är mycket festligheter och jag har aldrig fixat det så bra som nu. Både alkohol och mat har jag lyckats hålla på en normal nivå, varken för mycket eller för lite...känns som jag kan det här nu! Men jag vet att jag ska vara på min vakt så att jag inte trilla dit igen...

Alltså Mela är lycklig igen. Jag skrattar så mycket nu för tiden att jag till och med går runt med träningsvärk i magen, är det inte fantastiskt! Jag tror aldrig jag har varit lyckligare...älsklingar, JAG LEVER! I varje rörelse, i varje blick, i varje andetag så lever jag och det är underbart! Livet är nog min största förälskelse någonsin!

Jag har träffat familjen, fått kramas och titta på mina underbara pojkar! Finns det något härligare än mys med syskonens barn, tror inte det! Jag har njutit av varje sekund...

Magen växer på mellansys min och hon är otroligt vacker...systra mi, du klär i att vara gravid! Hela du utstrålar lycka, om än mellan en del tunga andetag, men det är härligt att se på dig!

Imorgon hoppas vi att systerson nr 1 och systerdotter är fria från febern som dom dragit på sig. Imorgon blir det kramkalas igen och påskmys med hela familjen, underbart!

Lillebror...ju fler blåmärken du ger mig, desto mer vat jag att du älskar mig...haha!

Godnatt världen, va lika underbar imorgon!!

Långfredag...

Sitter här med Björne, Viktor och söta Helena...underbara människor kom och underbara människor gick...
Jag har haft en sjukt rolig kväll! Ett avslut på det gamla och en början på det nya...Jag upskattar mina vänner av hela mitt hjärta...ser fram emot påskafton...hmm, konstigt! Jag är lycklig helt enkelt! Kärlek söt!

Påskparty!

Sitter här nu i soffan redo för att varva ner lite. Dagen har gått i ett, men jag har fått gjort så mycket! Det mesta är fixat till påskfesten, bara lite godis till påskäggen kvar. På torsdag blir det Party!!! Ska bli så kul, gamla och nya vänner kommer hit. Singstar och en massa kramar hoppas jag på!

Imorgon är det städning som står på schemat (blä) och förhoppningsvis en sväng till ÖoB! Hoppas att dom har billigt påskgodis där.
 
Påsken som alltid bara inneburit ångest, mat, godis, godis, godis, hets, spya,hets, svält....nu ser jag fram emot den!  Äta måste jag göra för att överleva, jag behöver inte hetsäta godis så länge jag planera in mina måltider bra under dagen! Känns underbart! Jag har en plan för påsken och det kommer att hjälpa mig ifrån det sjuka. Man ska alltid ha en planering i bakfickan. Det har jag fått lära mig under alla dessa veckor i behandlingen.

På fredag är det småland som gäller...äntligen får jag träffa min underbara familj. Saknar dom extremt mycket nu när jag inte har huvudet fullt av ätstörningens jobbiga tankar! Dom är bäst!

Allra Bästaste åker till stugan, så henne får jag inte krama än, men snart så! Ser fram emot en fin helg i hennes lilla "ruckel" till sommaren...


Konstigt hur livet kan ändras. Så mycket möjligheter det finns om man bara väljer att se dom. Förstår inte hur jag har hunnit med att vara sjuk, det finns ju så mycket annat kul att pyssla med. Jag kommer aldrig att ha tid att bli sjuk igen...det är ganska skönt! 


Nu ska jag hoppa in i duschen och njuta av att pyssla om mig själv lite. Puss och påskägg på er alla änglar! 


Sluta blogga anonymt??

Jag väljer kärleken i livet...eller rättare sagt; KÄRLEK ÄR LIVET!

Har ägnat den senaste timmen åt att läsa igenom min blogg. Jag är verkligen så stolt över mina framsteg och jag blir gladare för varje friskt inlägg jag har skrivit. Jag blir riktigt inspirerad av mig själv faktiskt, jag fundera starkt på att sluta blogga anonymt. Vill att familj och vänner ska läsa det jag har skrivit för att faktiskt riktigt förstå vilka stora steg jag har gjort och vad jag har slitit för det! Jag är så stolt över det och känner att jag vill nå ut till fler människor. Jag vill att alla ska läsa min blogg för att verkligen förstå att man kan bli frisk!

Friskhet=lycka=glädje=frihet! Alla vill ha frihet och ALLA kan få det! Snälla vackra underbara människor...välj livet, det har jag gjort!


Anna tusen tack för långa samtal på msn, ser fram emot fika i det härliga vårvädret!

Friskhet=glädje!

Efter en sjukt rolig kväll/natt/morgon igår och en fortsatt seg/slö, men fantastisk dag med Helena har jag nu landat i min soffa. Jag njuter av att sitta här med min dator i knät och kvällsmat i magen.


Trött är jag men det var det alla gånger värt! Cam sorry att jag svek dig idag...du har gett min mage alldeles för mycket träning, så jag pallade inte en dag till;)


Saknar dig syster yster, saknar dig Bästaste....jag älskar er!


Nu ska jag fortsätta mysa i soffan, sen blir det nog tidig läggdax för mig!

Puss

Jag är bäst!

Det låter egoistiskt, jag vet, men från och med nu kommer jag lägga all energi och kraft på mig. Jag tänker lägga all den ork jag ha att ta mig upp på fötter, ekonomiskt sett. Det är min tid att satsa nu. Jag har alltid funnits där för allt och alla och jag mår bra av det, men nu kommer jag även att finnas där för mig själv.

Jag har så mycket tankar och idéer och jag ska använda det till något bra! Det kliar i mina fingrar, vet inte riktigt var jag ska börja. Imorgon ska jag investera i ett block, ett tankeblock för mitt friska och oupptäckta liv. Jag ska titta på Jonas Gardell i Domkyrkan och bli inspirerad av denna underbara människa!Mitt gamla liv kommer jag aldrig mer att återvända till, det är inte ens ett alternativ. Jag kommer använda alla mina erfarenheter och få ut bra saker av dom, JAG SKA BLI FRAMGÅNGSRIK!


Jag känner mig nöjd med mig själv, belåten och stark. Jag ber för alla änglar som kämpar där ute och jag vet att ni kommer bli friska! Lägg tid på er själva, det är ni värda. Jag har börjat ta hand om min själ och jag älskar det! Jag behöver inte någon som tar hand om mig så länge jag älskar mig själv. Det gör jag verkligen!

Jag älskar mina bröst, dom är lagom stora. Jag älskar min mage, den skyddar mina inre organ och är ganska charmig med sin valk. Jag älskar mina ben för att dom bär mig dit jag vill. Jag älskar mina armar för att jag kan krama människor. Jag älskar mitt utseende för att det är unikt. Jag älskar mig själv för att det finns ingen som är så bra på att vara mig själv som jag är! Ingen kan någonsin bli bättre än mig på det!

Nu ska jag sova, för det är jag värd!


Puss och kaka älsklingar!

RSS 2.0