Lillebror...

publicerat i Allmänt;
Pussas ni? Kramas ni? Talar ni om för varandra att ni älskar varandra? Säg allt det där du vill att den andra ska veta, håll inte inne på något....imorgon kan det vara försent.
 
Jag träffade min lillebror igår...så många tankar man tänkt och så mycket man vill säga...
 
Min lillebror ligger i koma.
 
För lite drygt 4 år sedan blev han misshandlad, sedan den kvällen har han aldrig vaknat igen. Min lillebror va 18 år gammal den dagen hans liv skulle förändras.
 
Det var fyra år sedan jag hörde hans röst, 4 år sedan jag såg honom le, 4 år sedan jag fick en kram av honom, 4 år sedan mitt liv förändrades för alltid.
 
Min lillebror lever...men han sover och han kommer aldrig vakna...livet är jäkligt orättvist och tufft, men samtidigt så underbart.
 
Jag älskar mitt liv, men jag saknar och gråter. Det livet har lärt mig är att älska fullt ut, kärleken får du inget ut av att spara på! Ju mer du ger desto mer kommer tillbaka! 
 
Glöm inte bort varandra och tar aldrig varann för givet!
 
Jag älskar dig!
 
 
 

Snorig och lycklig

publicerat i Allmänt;
Idag har jag varit förkyld och hängig, men jag har haft en fantastisk dag! Det började med sovmorgon då kalendern gapade tom. Eftersom lillplutt sovit som en kratta gjorde ju även hennes mamma det:) 
Efter uppstigning blev det en tur till öppna förskolan där vi inte varit på evigheter! 
En mamma säger till mig vid fikan att hon tycker min blogg berör...att jag skriver bra och viktiga saker och att hon tycker jag ska fortsätta skriva. Jag blev varm ända in i hjärtat! Att lilla jag kan beröra...innerst inne vet jag att jag kan det, jag har så mycket att berätta som jag tror människor skulle må bra av att höra. 
Men det är ju tyvärr inte alltid så lätt med skrivandet. Ofta skriver jag om mig själv och min historia och ibland kan den vara ganska jobbig att ta fram. Många förträngda händelser finns det...MEN jag vet att det gör mig gott att ta fram dom på längre sikt!

Tänk. Vad. Små. Ord. Kan. Beröra.

Ett leende eller en klapp på axeln...idag har jag igentligen inget budskap med skrivandet, ville bara berätta att jag blev så herrans glad! 

Ta hand om era nära och kära, ta hand om er själva och vårda er själ! Livet kan var så skört och man vet aldrig om nästa kram, kyss, eller leende är det sista. 

Kärlek 

Det här med barn

publicerat i Allmänt;
Det är en sak jag tänker på ofta, ja nästan dagligen faktiskt...det är hur tydligt våra barn visar för oss hur mycket dom avgudar oss.
Min dotter fyller 3 år i mars och är helt fenomenal på att visa att jag är en av hennes absolut största förebild.

Jag är en människa som inte sminkar mig speciellt ofta, ni kan kalla det naturlig skönhet:) men när jag gör det handlar det om en skvätt maskara på ögonfransarna som ligger huller om buller. Rut har ju givetvis sett mig framför spegeln och en dag när Martin hämtade henne från förskolan utbrister hon
-jag ha inget mink pappa!
Det tog ett tag innan han kopplade vad hon menade, men när han väl gjorde det svarade han
-nej gumman, det har du inte...
-mamma ha mink, ja osså vill ha mink pappa!!

Där har vi ett tydligt exempel på hur barn tar efter, vill vara som oss och tycker att allt vi gör är rätt!!!

Ett annat exempel är frukosten. Pedagogisk som jag är ger jag Rut 2 pålägg att välja mellan till mackan. 
-gumman, vill du ha ägg eller leverpastej på mackan?
-ha lepatej mamma!
Jag fixar (om hon nu inte gör det skälv förstås) och vi sätter oss vid bordet.
Helt plötsligt upptäcker fisen att jag har ägg på min macka och leverpastejsmackan har tappat hennes intresse fullständigt! Det slutar oftast med att vi byter macka för att hon ska äta och husefriden ska få ha sin gilla gång. 

VI ÄR FÖREBILDER OCH VI HAR SJÄLVA VALT DET!

Och nu vill jag återigen peka på vad jag skrivit om i mina två senaste inlägg...självkänslan!

Dina barn gör som du gör, eller dom vill det i alla fall. 
Har du en tofs, då vill dom ha det.
Äter du godis, vill dom göra det.
Svär du-svär dom.
Bantar du-bantar dom!

Tänk er för innan ni gör saker...tänk på konsekvenserna för era barns skull..

Vi finns här för dom, det är det liv vi har valt och det måste vi ta ansvar för!

KÄRLEK!