Måndagsglädje!

Den här dagen har jag längtat efter! Idag slapp jag gå ifrån förskolan med ett blödande mammahjärta, jag slapp ifrågasätta mig själv och va det är jag sysslar med...
Lillpluttan sträckte händerna efter fröken och gick glatt till fönstret och vinkade, det blev även en hel del slängpussar och det kändes underbart!

Idag bjuder jag på en före och efterbild!!


Lätta axlar

Som rubriken talar om har jag lätta axlar och lätta steg! Eller lättare i alla fall...
Jag har många delar i mitt hjärta som är fylld med sorg, men det tynger inte mina steg. Jo, delvis gör det ju det, men det är inte sorgen som gjort stegen tunga ett tag nu. Nej, det har varit helt andra saker, som sakta men säkert har gjort att jag kommit till insikt. Summan av kardemumman, kort och gott...jag har gjort förändringar, visat min ståndpunkt, blivit en minigunvald:)
Och mitt mål är att bli mer lik gunvald! Ingen ska på något sätt få mig att känna mig liten och ingen ska få trycka ner mig i skorna. Jag är färdig med det! Jag bär mitt huvud högt och tala om vad jag tycker och tänker...ska dock aldrig förlora min ödmjukhet på kuppen. Folk utan ödmjukhet och respekt för andra människor är diktatorer....
Så inatt sover jag nog bättre än på länge, jag har gjort upp med hitler....eller sagt ifrån i alla fall:)

Och på det slänger vi ut en bild på ett av mina konstverk:)


Att sätta sig främst!

Ja hörrni, livet är inte alltid lätt...
Men en sak jag blir mer säker på ju äldre jag blir är att man allt som oftast borde tänka på sig själv i första hand! Då menar jag givetvis INTE att man ska bli en egocentrerad jävel som inte respekterar sina medmänniskor!
Det jag menar är att du inte ska gå och må dåligt själv för att försöka göra alla andra lyckliga, vare sig det är familj eller vänner.
Se till ditt välbefinnande i första hand och ta hand om andra sen (förutom dina underbara barn givetvis, dom ska ALLTID komma först oavsett!!)
Tänk på att om du inte mår bra själv, är det svårt att finnas där för andra!
God natt:)


Självkänsla

Tänkte skriva lite om självkänsla...av egen erfarenhet så vet jag att det är något som många av mina medmänniskor saknar eller har ytterst lite av.
Det gör så ont i mitt hjärta när jag ser människor i min närhet må dåligt. Extra ont gör det när jag ser att dom jag bryr mig om har stängt av, dom orkar inte längre känna. Jag har själv varit där, och det är ett ställe som jag aldrig mer vill tillbaka till...
Jag vet att det enda sättet ut är att hjälpa sig själv och där tror jag mycket spelar in i hur man ser på sig själv. Hatar du dig själv orkar du inte känna.
Men till frågan, hur bygger man då upp sin självkänsla och lär sig att älska sig själv för den man är?
I mitt fall klarade jag inte av det ensam. Jag bestämde mig för en förändring, men jag behövde mycket hjälp på vägen!
Jag gjorde jobbet själv, men jag förlitade mig oxå på andra. Av psykologerna fick jag verktyg som jag kunde dela med mina närmsta och med deras hjälp fann jag mig själv igen.

En övning som jag tycker att varje människa borde prova på är att stäla sig framför spegeln en gång om dagen och berömma sig själv. Ta på kroppen och beröm dig själv, även om du inte tror på det....
Jag lovar du kommer börja tro på det med tiden! Jag säger bara fake it til u make it!!!!

Pussar och kramar!!!

RSS 2.0