Tips och råd

publicerat i Allmänt;
Tips till alla föräldrar som har barn med kolik:

1. Starta alltid diskmaskinen halvfull. Det går snabbare att tömma och barnet slipper ligga så länge själv och skrika.

2. Dricker du kaffe så koka mycket när du väl har tid att sätta på kaffebryggaren, micrat kaffe är bättre än inget! Jag har testat, det går att dricka det i flera dagar i sträck...positivt är att kaffet hos andra smakar gudomligt!

3. Börja laga middagen vid 9 på morgonen! Oftast sover kolikbarnet på förmiddagen och när det är som värst på eftermiddagen/kvällen så behöver du inte ställa dig och laga mat! Laga mycket när du är igång, så kan du bara värma resten av veckan! 

4. Fyll skafferiet med snabbmat, så som choklad, chips, kex, perfekt att ta en näve då och då och hålla energinivåerna uppe om du inte hunnit äta!

5. Tvätten...hmm den kan du glömma, leta i garderoben, man klarar sig längre än vad man tror utan att tvätta

6. Sovrummet. Bädda rent är onödigt, du hinner ändå aldrig duscha, dessutom så sover du mer på soffan än i sängen! Har du en dörr in till sovrummet så skit i att bädda sängen, stäng dörren så är problemet löst!

7. Införskaffa dig bärsele och pilatesboll, ibland korta stunder så blir dom små skitungarna tysta om du sitter med barnet i famnen och studsa. Ibland har man även turen att dom somnar av utmattning i bärselen, då har du armarna fria för annat om orken mot förmodan skulle finnas!

8. Blommorna...dom kommer dö! Som tur är kanske du har tid att köpa nya när ditt barn är sisådär 6 månader eller nåt. Tänk positivt! Det är inne med att inte ha så mycket grejer i fönstret!

9. Har du ett barn sen innan så måste ju även det sysselsättas och bli sedd! Där 
kan man skatta sig lycklig om du har svärmor/föräldrar som kan ta över skrikisen en stund och du får tid med ditt andra barn. Annars får ni föräldrar gå i skift! En får ägna uppmärksamheten till det äldre barnet, den andra får bära på skrikisen. Glöm inte öronproppar, annars kommer säkerligen tinnitus som ett brev på posten om nån månad!

Sist men inte minst!

10. Det är viktigt att inte glömma bort sig själv! 
Kläder: sov i dina vardagsklädsel, då slipper du lägga tid på att byta om på morgonen! Deo och parfym ta bort den värsta lukten!
Hår: sätt en tofs och glöm kolla dig i spegeln, ruffsigt och ovårdat hår är det nya!
Smink: naturligt är vackert sägs det! Ingen ide att försöka ta bort de svarta ringarna under ögonen, du kommer ändå inte lyckas!

Så, nu vet ni hur ni ska överleva de första månaderna...det är det det handlar om, att överleva! Njuta får ni göra när skrikisen blivit större och inte har problem med den lilla magen längre!

Bifogar en bild på hur man ser ut efter 5 veckors skrik!Kolik

publicerat i Allmänt;
Kolik det är ingen rolig historia...
På fem veckor så har jag och mannen åldrats minst 10 år! 
Att vi älskar vårt nytillskott finns det ingen tvekan om, men när otröstligt skrik fyller våra kvällar och nätter tappar man ibland tålamodet. I helgen fick vi kalla in förstärkning, varken jag eller Martin orkade mer. 
Man känner sig som världens sämsta förälder när man inte kan trösta sitt eget barn. Jag vill inget hellre än att vara henne nära, trösta henne och få henne att känna trygghet, samtidigt vill jag sätta mig i bilen och åka iväg, långt bort för att slippa höra henne skrika. 
Att bjuda hem vänner vill vi inte, orken finns inte...att åka hem till folk är inte heller något alternativ. Det man minst orkar är alla människors goda råd, vi har ju testat allt redan! 
Jag vet att alla bara vill oss väl, men skulden man känner av att inte kunna trösta sitt barn är så stor, och blir större när de goda råden inte hjälper. 
Jag känner att jag tar på mig mycket eftersom jag ammar...det kanske beror på vad jag äter eller dricker? Äter jag för fort, för dålig kost, för bra kost...flera gånger har jag tänkt att ge upp amningen...då är det ju i alla fall inte mitt fel att hon skriker! 

Det värsta är när man träffar folk på dagarna och Doris sover. Hur ofta får man inte höra, men hon skriker ju inte! Hon är ju hur lugn som helst! 
Va fan, som om vi skulle hitta på?! 

 Jag har ångest när klockan börja närma sig 17, för jag vet att snart börjar det! Sover hon då håller jag tummarna att hon ska fortsätta sova, för om hon vaknar så vet jag att hon börjar att skrika...

Ingen som inte haft ett barn med kolik kan veta hur det är...men är man nyfiken på hur det är, eller ifrågasätter vår trovärdighet är man välkommen hem till oss kl 18, för då brukar skrikkalaset vara i full gång! Kom med bra psyke, för det brukar inte tystna före kl 02.00, så välkomna! 

Prinsessa nr 2

publicerat i Allmänt;
Då va hon här, vår Doris, prinsessa nr 2!
Hon är två veckor på dagen idag och en stoltare storasyster får man nog leta efter. 
Det är en omställning så klart, men ett underbart kaos på något sätt.
Det känns så självklart att lilla Doris tillhör vår familj. Och det känns overkligt att hon bara för någon vecka sedan låg inuti min mage. Kan säga att det är tusen gånger skönare att ha henne utanför magen:)
Trots att hon är en skrikig liten tös de stunder hon är vaken är hon helt underbar! Ett litet mirakel som nu ska förgylla vår vardag och emellanåt göra föräldrarna både sömnlösa och tokiga! Men jag ser fram emot det;)
Nu ska här mysas:)