Tänkvärt!

Sambon har precis kopplat in den externa hårddisken där det mesta jag skrivit ner genom åren fanns...Tankar för det mesta...

När jag satt och tittade igenom det fastnade jag för en text som jag för längesedan sparade från tant malins blogg. Jag vet att jag läste det precis i början av min behandling och det satte verkligen ord på min frustation ibland över hur trångsynta människor kan vara...eller i de flesta fall handlar det ju bara om okunskap.
Jag vet inte hur många gånger under mina värsta sjukdomsår jag fick höra att jag skulle rycka upp mig och sluta tramsa, DET ÄR JU BARA ATT ÄTA!!!

Blir både arg och ledsen när jag tänker på det...men återigen, okunskap kan få människor att säga sådant som verkligen sårar!

De sjuka tankarna kommer jag nog aldrig riktigt att bli av med, speciellt inte under sommartid när varenda blogg, tidning, ja vart du än tittar igentligen handlar om hur man får den perfekta kroppen inför sommaren...men jag har med all behandling lärt mig om att det handlar om att möta de sjuka tankarna med friska. Resonera med dom och att hela tiden förbättra självkänslan som så lätt hamnar under fötterna och trampas på.

Självkänsla ÄR en färskvara, vi måste hela tiden fylla på ny för att inte tappa bord den och därmed oss själva.

Så alla ni som lägger pengar och energi på att hitta den perfekta drömkroppen för beach 2012. Ställ er framför speglen, se er själv med andra ögon...Klappa er på magen för att den fungerar som den ska, ta på era underbara ben som hjälper er att ta er upp ur sängen varje morgon, känn på era armar och förundras över vad de kan åstadkomma och lägg på ett leende, för ni är perfekta precis så som ni ser ut!

Här kommer det jag verkligen vill att ni ska läsa...

Läs, fundera och skaffa er förståelse och kunskap! Och Tusen tack Malin för att du la ut detta på din blogg för många herrans år sedan!

Tänk er detta:

-Jag heter Tant Malin och jag tror att jag är alkoholist. Jag dricker alldeles för mycket, och när jag väl börjat dricka sprit kan jag inte sluta förrän jag ligger halvt medvetslös. Jag önskar att jag kunde dricka två-tre glas vin som mina kompisar gör, men jag kan verkligen inte sluta när jag väl börjat dricka. Det finns inget mellanläge - så fort jag tar ett glas så häller jag i mig hela flaskan och blir aspackad. För att inte tala om hur bakis jag är dagen efter. Hela dagen blir förstörd när jag ligger där med sprängande huvudvärk. Åh vad jag önskar att jag blev fri från mitt alkoholberoende!

 

-Vad bra att du insett att du är alkoholist. Det är första steget mot att bli frisk. Om du vill bli fri från ditt alkoholberoende ska du göra så här:

 

Börja dagen med ett glas vin - inte mer men absolut inte heller mindre. Sen vid lunchtid får du dricka två glas vin och kanske en Baileys efter. Du måste försöka känna efter vad som är lagom, och sluta dricka alldeles innan du börjar känna dig berusad. Om du blir sugen på mer sprit kan du väl gå en promenad eller nåt?

 

Sen ska du ta en liten nubbe på eftermiddagen, men sen får du hålla dig spiknykter fram till kvällen, då du kan dricka ett par öl.

 

Det viktiga är att du dricker lagom mycket. Hur mycket som är lagom får du försöka fundera ut själv, men det är viktigt att du varken dricker för mycket eller för lite. Du får försöka skärpa dig, helt enkelt. Varför dricker du förresten så mycket om du inte vill vara alkoholist?

 

Förstår ni? Byt ut alkohol mot mat - inte konstigt att vi med bulimi har det svårt att bli friska!!!


Kommentarer
Postat av: Madde

Känns lite fel att skriva om din tårta under detta inlägg men vet inte hur jag ska kontakta dig annars, förresten absolut tänkvärda ord.Jag gör gärna tårtan så länge du inte vill ha något jag känner att jag inte klarar av, jag har en ställning men den är i plast och kanske därför inte så rolig? Har du en egen ställning kan vi använda den. Du kan kontakta mig på min mail så kan vi prata lite närmare madde.80@hotmail.com eller ringa/sms 070-2485657

Mvh Madde

2012-05-05 @ 06:43:37
URL: http://mammamaddesblogg.blogspot.com
Postat av: Anne

Hej gummsan!

Men vist e de så att det är okunskapen som hägrar!

Men om jag får så vänder jag gärna på de, alla dom som e så lägger konstiga komentarer på sin tunga(antagligen inte så konstiga med tanke på just okunnskapen), dom lever juh precis som vi år 2012, o kan tyckas att google skulle vara bra på o hitta lite kunskap åt dom, inte f-n heller!!

Vet du älskade du, jag tror det handlar om att de oftast är dom som inte kan se sig själva i speglen, de som är rädda för att se verkligheten i vitögat som fäller kommentarerna!!

Du ska bara veta vilken motivationskälla du är gumman, o bara genom att vara just den DU är!!Saknar dig, o ser såååå mycket fram emot att se dig beträda altargången!!!

Tårarna känns redan nu!!

Puss på dig!!!!

2012-05-11 @ 02:42:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0